Μέτρα Προστασίας των αθλητικών μας εγκαταστάσεων

✔Απολύμανση χώρου και υλικών στο τέλος κάθε τμήματος
✔Χρήση αντησιπτικού στην αρχή, κατά την διάρκεια, και στο τέλος κάθε προπόνησης
✔Απολύμανση πελμάτων στα πατάκια με απολυμαντικό υγρό κατά την είσοδο και έξοδο των αθλητών στην αίθουσα
✔Αποστάσεις 2 μέτρων ανάμεσα στους αθλητές κατά την διάρκεια των προπονήσεων

Σεμινάριο Αθλητικής Ψυχολογίας

Είχαμε την τιμή και την χαρά, να τον υποδεχθούμε στις εγκαταστάσεις μας και να παρακολουθήσουμε, προπονητές και γονείς, ένα σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας  από τον Αθλητικό Ψυχολόγο MSc-Ph DΓιάννη Ζαρώτη.
Εξαιρετικός επιστήμονας, εξαιρετικό αρθρο!

Δεσμευόμαστε στο άμεσο μέλλον να τον έχουμε ξανά κοντά μας!

Αθλητισμός εν μέσω Πανδημίας: «Πολυτέλεια» ή «Ανάγκη»;

Η περίοδος της πανδημίας του COVID-19 συνοδεύεται από μια γενικότερη διαφοροποίηση της καθημερινότητας σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, σε σημείο που αναφερόμαστε πλέον σε μια «διατάραξη της κανονικότητας». Οι επιπτώσεις αφορούν την αναστολή δραστηριοτήτων ή και την υπό συνθήκες έναρξή τους. Στο περιβάλλον αυτό, ο αθλητισμός δείχνει να αναζητά το ρόλο του, από την απόλυτη παύση ή και αποχή μέχρι και την πλήρη εξέλιξή του.

Ειδικά για τον παιδικό αθλητισμό, οι τάσεις που αναπτύσσονται ποικίλουν, εκφράζοντας αντίθετες απόψεις αναφορικά στη λειτουργία του.

Θέτοντας τον αθλητισμό «στην υπηρεσία των παιδιών», αποτελεί πεδίο που συνδράμει στην εκπαίδευση για την προφύλαξη, όπως και το σχολείο αλλά και κάθε τομέας της δραστηριότητας των παιδιών. Υπάρχει η οπτική που βλέπει τον αθλητισμό ως μέσο τόνωσης της υγείας και θωράκισης του οργανισμού, ως μέσο αποτροπής της καλλιέργειας φόβου στα παιδιά, ως μέσο που «δηλώνει» στα παιδιά τη διατήρηση της κανονικότητας άρα και της σταθερότητας και «ασφάλειας» του περιβάλλοντος.

Ο κίνδυνος δεν παύει να υφίσταται, ωστόσο, με την περίοδο που διανύουμε να μην έχει ημερομηνία λήξης, φαίνεται ότι η λύση δεν είναι η αποφυγή του αθλητισμού. Η εκπαίδευση στην τήρηση των κανόνων υγιεινής, των κατά καιρούς και τόπους υγειονομικών πρωτοκόλλων, η ανάπτυξη δεξιοτήτων προσαρμογής και καλλιέργειας στοιχείων για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, είναι ό,τι «επιτάσσει» η περίοδος που διανύουμε, ώστε και να μην σταματήσει η αθλητική δραστηριότητα αλλά και να «κερδίσουν» τα παιδιά σε θέματα εκπαίδευσης και προφύλαξης.

Σε διαφορετική περίπτωση, η μακροχρόνια και χωρίς διαφαινόμενη λήξη, αποχή, θα οδηγήσει τους αθλητές στο να ατονήσει το κίνητρο, να συνηθίσουν μια διαφορετική πραγματικότητα διαμένοντας αρκετές ώρες στο σπίτι, ασχολούμενοι με οθόνες, υιοθετώντας πρότυπα καθιστικής ζωής. Στο τέλος της περιόδου δεν θα είναι καθόλου εύκολο να «πειστούν» τα παιδιά να επανέλθουν στη δραστηριότητα……

Η μεθοδικότητα και η σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας θα χρειαστεί «να λάβει υπόψιν της» και το μέλλον των παιδιών, είτε πρόκειται για το σχολείο είτε για τον αθλητισμό, είτε για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα καθώς η επιθυμία όλων είναι να συνεχίζει να υπάρχει εξέλιξη είτε εν μέσω είτε και μετά την πανδημία….

Γιάννης Ζαρώτης

Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος

Επανέναρξη λειτουργίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ-ΡΥΘΜΙΚΗ-ΕΝΟΡΓΑΝΗ. ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΒΑΡΗΣ

Ύστερα από την χθεσινή απόφαση του υπουργείου και της Γ.Γ.Α. για την επαναλειτουργία των αθλητικών σωματείων, με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την επανέναρξη της αθλητικής μας δραστηριότητας όλων των τμημάτων και ηλικιών, την Δευτέρα 8/6/2020 (η αθλητική μας χρονιά πιθανόν να παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 5 Ιουλίου).
Ήρθε η ώρα λοιπόν, μικροί και μεγάλοι, να συναντηθούμε και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε όλοι μαζί από κοντά στο αθλητικό μας σπίτι. Οι αθλητικές και προσωπικές στιγμές που ανταλλάσσουμε δάσκαλοι με αθλητές αλλά και οι αθλητές μεταξύ τους μέσα από την προπόνηση, με τίποτα σίγουρα δε μπορούν να συγκριθούν με τα βίντεο προπόνησης εν μέσω καραντίνας. Άλλωστε τα βίντεο πιθανόν αύριο να τα έχουμε ξεχάσει αλλά οι στιγμές που βιώνουμε μεταξύ μας μένουν για πάντα χαραγμένες στις ζωές μας.
Ο σύλλογός μας, λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης όλη αυτή την περίοδο, έτσι και τώρα στην επαναλειτουργία του τηρεί όλα τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες από τα αρμόδια όργανα και ομοσπονδίες. Για αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ασφαλή προσέλευση σας στις εγκαταστάσεις μας και τον τρόπο λειτουργίας μας.
– Αρχικά θα δημιουργηθούν νέα ολιγομελή τμήματα με βάση την ηλικία και την ζώνη χωρίς να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα.

Η παραμονή του συνοδού στον προθάλαμο κατά την διάρκεια της προπόνηση θα απαγορεύεται.
Θα δοθεί έμφαση στην εκμάθηση της ύλης των ζωνών (εφ’ όσων δεν θα υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα) για τις καλοκαιρινές εξετάσεις εγχρώμων, πιθανών και μαύρων ζωνών, όσων αφορά το Ταεκβοντό. Ασκησιολόγιο, ενδυνάμωση, ευλυγισία κ.α. όσων αφορά τις προπονήσεις Ρυθμικής και Ενόργανης γυμναστικής.
Ο προ-αγωνιστικός ιατρικός έλεγχος είναι σημαντικός πριν ξεκινήσει ο κάθε αθλούμενος/η προπονήσεις, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής και πανδημίας.
– Αθλητές/τριες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας (συμμετοχή σε kim n liu, γυμναστράδα ή οποιαδήποτε επίσημη διοργάνωση εκτός baby cup) και αθλητές/τριες άνω των 13 ετών με ή χωρίς δελτίο αθλητικής ιδιότητας, υποχρεωτικά συμπληρώνουν το ιατρικό ιστορικό https://gga.gov.gr/images/entypo_proagonistikou.docx και προσκομίζουν στη γραμματεία του συλλόγου σχετική *ιατρική βεβαίωση https://gga.gov.gr/images/%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97_%CE%92%CE%95%CE%92%CE%91%CE%99%CE%A9%CE%A3%CE%97_v5.pdf ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Τα δύο αυτά αρχεία μπορείτε να τα πάρετε εκτυπωμένα και από την γραμματεία του συλλόγου από αύριο Τρίτη 2/6/2020 μέχρι και την Παρασκευή 5/6/2020 τις ώρες 17.00-19.00.
– Για αθλούμενους/ες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες δεν έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, δεν απαιτείται η συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού και η προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η πρόσβαση στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις με την εγγραφή από τον συνοδό των στοιχείων του αθλητή στον Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων που διατηρεί ο σύλλογος, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.
– *Συστήνουμε τον καρδιολόγο Θεόδωρο Ζωγράφο για την χορήγηση της ιατρικής βεβαίωσης. Κάνει ειδικές τιμές επίσκεψης για τους αθλητές του συλλόγου μας https://thoraxmed.org/.
Όπως καταλαβαίνετε ο χρόνος είναι λίγος και οι θέσεις περιορισμένες. Παρακαλούμε ετοιμάστε το συντομότερο τα απαιτούμενα έγγραφα και δηλώστε μας την συμμετοχή σας, έτσι ώστε να βγάλουμε το συντομότερο ένα πρόγραμμα. Ενημερώστε μας άμεσα για την συμμετοχής σας από αύριο Τρίτη 2/6/2020 μέχρι και την Παρασκευή 5/6/2020 στην γραμματεία του συλλόγου 17.00-19.00, στα τηλ. 210 89 79 009 – 6906569003 ή στο taekwondovaris@gmail.com.
Με εκτίμηση η ομάδα του συλλόγου,
Σύντομα και πάλι μαζί να γεμίσει με παιδικές φωνές ο χώρος μας!

Mετάλλια και διακρίσεις αθλητών στοΠανελλήνιο Κύπελλο Ελλάδος

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις των αθλητών μας συνοδεύτηκαν με 2🥇🥇 ΧΡΥΣΑ, 2🥈🥈 ΑΣΗΜΕΝΙΑ, 1🥉 ΧΑΛΚΙΝΟ και δύο 5ες θέσεις στο Πανελλήνιο Κύπελλο που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ο σύλλογός μας κατάφερε να έχει την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων στις κατηγορίες παίδων – κορασίδων 2007-08 εγχρώμων ζωνών ανάμεσα σε 1500 αθλητές και πάνω από 200 συλλόγους!

Κυπελλούχοι Ελλάδος:

🥇 Βιτωράτος Διονύσιος (2007-08) με 5 νικηφόρους αγώνες.
🥇 Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (2007-08) με 3 νικηφόρους αγώνες.
🥈 Βασιλοπούλου Ελένη (2007-08) με 4 νικηφόρους αγώνες.
🥈 Μάκκα Δήμητρα (2005-06) με 4 νικηφόρους αγώνες.
🥉 και ο δάσκαλός μας Κεχαγιάογλου Παναγιώτης (κατηγορία ανδρών) με έναν αγώνα.

🎖 5η θέση Βασιλάκης Σπυρίδων (2007-08) μετά από 3 υπέροχους αγώνες.
🎖 5η θέση Χρυσάνθου Βασιλική (2007-08), η μικρότερη ηλικιακά στην κατηγορία της.
Αξιόλογη εμφάνιση για τον Ζιώγας Μιχαήλ (2007-08) που σταμάτησε η προσπάθεια του στον χρυσό γύρο του δεύτερου αγώνα. Ενώ αξιοπρεπώς στάθηκε και η Θεοδόση Σίλια (2007-08) που αγωνίστηκε με την νικήτρια της κατηγορίας.

Αξιόλογη παρουσία είχε επίσης η Βασιλάκη Σταυρούλα στο ατομικό Πούμσε. Σε ένα αγώνισμα που πήραμε μέρος για πρώτη φορά και σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια.

Αξίζουν συγχαρητήρια 👏👏👏 σε όλη την ομάδα για αυτή την προσπάθεια. Η δουλειά συνεχίζεται, έχουμε δρόμο μπροστά μας!!!

Υ.Γ.
Η μεγαλύτερη χαρά και ανταμοιβή για τους προπονητές ήταν η εικόνα όλων των παιδιών μετά από νίκη ή ήττα ενός συναθλητή τους. Η συμπόνια, η λύπη, η χαρά, ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα τους, δειχνει το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα τους!